15 Ağustos 2018 Çarşamba

Mühendisler Dünyası

Asp.net MVC İle Web Projeleri Geliştirmek İçin Hangi Ön Bilgilere İhtiyaç Vardır?

Bu soru genel olarak  Asp.net MVC ile proje geliştirmeye başlayanların ilk sorduğu sorulardan bir tanesidir. Bu makalemde MVC temellerine de değinerek konuyu ince ayrıntılarıyla birlikte anlatmaya çalışacağım.

Asp.net MVC teknolojisi bir anlamda client side ve server side geliştirme süreçlerini bir araya toplayan sunucu temelli web uygulamaları geliştirme platformudur. Kendine özgü bir web uygulaması geliştirme dili olsa da (razor) bu dili öğrenebilmek ve mantıkla kullanabilmek için web dünyasındaki temel 3 dile (HTML, CSS ve JavaScript) hakim olmanız gerekiyor. Aynı zamanda sunucu tabanlı bir web framework olduğu için kullanacağınız dile göre C# veya Visual Basic'e aşina olmanız gerekir. Bunlarla birlikte ise veritabanı ve ORM kültürünü benimsemiş olmanız ve nesne yönelimli programlama kültürünü projelerinizde aktif kullanıyor olmanız gerekmektedir. Bu kesinlikle web uygulama geliştirmeye Asp.net MVC ile başlanmaz anlamına gelmez. Ama yukarıda bahsettiğim ve aşağıda maddeler halinde detaylandıracağım konulara başarılı bir proje geliştirmek için zaten ihtiyaç olacağı için diğer konuları da Asp.net MVC öğrenirken geliştirmeniz mümkündür. Sadece öğrenme sürecinde araya virgüller koymanız gerekecektir.




Mühendisler Dünyası

Yazar Hakkında: Mühendisler Dünyası -

Bilgisayar Mühendisiyim. Yaklaşık 10 senelik Asp.net MVC tecrübemi de bu blogda yazmaya çalışıyorum. Bu yazıların sizin için faydalı olmasını temenni ediyorum.